Over ons

Historie volleybalvereniging de Bevers

Hoe het ooit begon....

1969

Volleybalvereniging de Bevers heeft een rijke en dynamische historie die begint in het jaar 1969. Het idee voor de oprichting van de club ontstond op het schoolplein van de voormalige Mariaschool in Lemelerveld. Hier werden door enthousiastelingen vriendschappelijke wedstrijden gespeeld bij gebrek aan sportaccommodaties. 

De officiële oprichting vond plaats op 4 oktober 1969 door André Jansen en Gerard Holterman. Zij meldde de vereniging aan bij de NeVoBo onder de naam ‘Volleybalvereniging Lemelerveld’ (V.V.L.). Met ongeveer 35 leden, André Jansen als voorzitter en Gerard Holterman als trainer en slechts één herenteam dat competitie speelde, begon de vereniging haar reis in de wereld van het volleybal. 

1974

De naam ‘De Bevers’ werd in 1974 geïntroduceerd. Het was
Jos Beunders die de naam bedacht en ook het logo ontwierp. De naam “De Bevers” duidt aan de ene kant op nijvere beestjes, die we als volleyballers zeker zijn, maar ook op keiharde smashes, die je als bever met je staart toch kunt geven en natuurlijk kenmerkend zijn voor de sport.

 

1975 - 1978

Het eerste open volleybaltoernooi werd in 1975 georganiseerd en in 1976 wordt er voor het eerst minivolleybal geïntroduceerd. Door zowel het open volleybaltoernooi als de minivolleybal breidde de vereniging uit met meerdere teams, waaronder dames- en jeugdteams. In 1978 werd de vereniging officieel met statuten en een jaarboekje voor de leden.

door de jaren heen...

1980 - 1984

De jaren ’80 kenmerkte zich door sportieve successen en de groei van de vereniging. Het lukte dames 1 om in het seizoen 1980/1981 voor de derde keer op rij kampioen te worden!
In het seizoen 1983/1984 mocht een miniteam deel nemen aan het district kampioenschap en kwam door de voorrondes heen. Een hele prestatie!

1985 - 1990

De vereniging bleef zich ontwikkelen met de oprichting van een technische commissie in 1984/1985 en de realisatie van een eigen sporthal in 1985, waardoor alle teams weer in Lemelerveld konden trainen en thuiswedstrijden spelen. 

De komst van de activiteitencommissie in 1990 werden er veel activiteiten georganiseerd. Zoals jeugdkampen, toernooien voor leerlingen van de basisschool en de krentenbrodenactie.

in de jaren die volgden...

De vereniging bleef zich verder ontwikkelen met nieuwe uitdagingen en successen. Zo werd het circulatievolleybal geïntroduceerd en kreeg de vereniging een jeugd coördinator wat leidde tot meer structuur in de jeugdopleiding en een explosieve groei van het aantal minileden.

In de jaren 90 boekte de Bevers sportieve successen, met kampioenschappen voor zowel de dames- als herenteams. In 1992 werden zowel dames 1 als heren 1 kampioen. Een bijzondere prestatie! De club groeide uit tot een belangrijke speler in de regio en bleef zich ontwikkelen met het oprichten van nieuwe teams en de organisatie van evenementen en toernooien. In 1994 vierde de Bevers het 25 jarig jubileum. 

De ontwikkeling van de vereniging was niet alleen op sportief gebied. Door een samenwerking met de voetbalvereniging voor een gezamenlijke kantine in 1988 en door het aanbieden van maatschappelijke stages heeft de vereniging zich ook ingezet voor maatschappelijke doeleinden. De ontwikkeling van jong talent was toen en is nog steeds een belangrijke pijler voor de vereniging. 

Inmiddels zitten we midden in het seizoen 2023/2024. We zijn dit seizoen gestart met 6 seniorenteams, 5 jeugdteams, 10 miniteams en 4 recreantenteams. Dankzij onze sponsoren is het mogelijk gemaakt dat dit seizoen alle teams zijn gestart in een nieuw tenue!

De Bevers is een vereniging met een historie om trots op te zijn en met een toekomst om naar uit te kijken. Dit jaar viert de vereniging zijn 55-jarig jubileum, een mooie gelegenheid om terug te blikken op de mooie momenten en ook om vooruit te kijken naar de nieuwe uitdagingen!

Scroll naar boven